Значи може да трее динамо,ма това си свети от около 2 години,има моменти дето гасне и го няма с месеци,после се появява и си седи с месеци,ма колата си върви прфектно,аз съм минал поне 60 000 км от както си свети.Интересното е ,че никога не се появява в движение ,а само когато палиш колата.После аз един път по грешка намерих начин как да го гася,а именно слагаш на скорост ,натискаш спирачката ,и натискаш копчето за палене,тогава 159 понеже е италианска кола ,и жабетета са я правили на литър вино,и колата пали и подскача,ма тази лампа изгасва за няколко дни или месеца,и пак светва,а има и дни дето може да я гасиш по 10 пъти на ден ,и после пак светва,та ако трее динамо аз още тия дни ще го сменя ,ма ме е страх да не и купя динамо и пак да е същото.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Подробности около разни ремонти на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеособено тъпнята на талянците,дето слагат 100 А алтернатор на 1.9 с подгрев на въздуха и още хиляда простотииточка
Comment
-
Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщениеЗначи може да трее динамо,ма това си свети от около 2 години,има моменти дето гасне и го няма с месеци,после се появява и си седи с месеци,ма колата си върви прфектно,аз съм минал поне 60 000 км от както си свети.Интересното е ,че никога не се появява в движение ,а само когато палиш колата.После аз един път по грешка намерих начин как да го гася,а именно слагаш на скорост ,натискаш спирачката ,и натискаш копчето за палене,тогава 159 понеже е италианска кола ,и жабетета са я правили на литър вино,и колата пали и подскача,ма тази лампа изгасва за няколко дни или месеца,и пак светва,а има и дни дето може да я гасиш по 10 пъти на ден ,и после пак светва,та ако трее динамо аз още тия дни ще го сменя ,ма ме е страх да не и купя динамо и пак да е същото.
---------- Post added at 15:46 ---------- Previous post was at 15:46 ----------
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеми то следващия по мощност ,след 100А, алтернатор е монтиран у аец козлодуйFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
[QUOTE=Mury;1254614]Може проблема да е в хлабави връзки някъде
И аз това си мисля ,понеже на диагностика не показва нищо и си дава 14 волта или 14.2 на акомулатора,даже и лампата когато свети всичко е 6 точки ма си свети,Днес я карах цял ден на градско,вчера по магистралата 200 км нема грижи.
Само за да се знае,вчера около 250 километра, средна скорост 100 или 110 километра,2.4 жтд сток даде 12 на сто разход.При тази средна скорост се разбира че е натискана до 180 или 190 на места,но постоянната и скорост е била 150 километра.155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
Първоначално публикувано от V.Nedelchev Покажи съобщениеНякой има ли идея за някакви цени на турбина за 159 2.4жтд 2007 година бйорквйорнер мисля че е цени за нова и втора употреба ??Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеНещо не ми загрява колицата и утре ще и мятам тоя хубостникОбикновено оригиналните термоси изкарват около 10 г.затова ми се струва рано
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеПуска студената вода на 60°С да го еваако е така,значи мноо рано е сдал багажа...............
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеНещо не ми загрява колицата и утре ще и мятам тоя хубостник
Иначе верно си е рано ама от BEHR друго какво да се очаква?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеОбикновено оригиналните термоси изкарват около 10 г.затова ми се струва рано
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеМалко газ и даваш
Иначе верно си е рано ама от BEHR друго какво да се очаква?sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Нищо не казвам
Просто съм виждал вече 3 берчета как им се отделя пластмасата от алуминия и всичкото антифриз на земята. Ей така докато си караш и ставаш бащаНо няма какво да направиш. Сменяш го и тва е
Last edited by oem; d.m.y г., 21:59.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеИскаш да кажеш топлата към радиатораако е така,значи мноо рано е сдал багажа...............
Уж за по-ясно го формулирах ..
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеНищо не казвам
Просто съм виждал вече 3 берчета как им се отделя пластмасата от алуминия и всичкото антифриз на земята. Ей така докато си караш и ставаш бащаНо няма какво да направиш. Сменяш го и тва е
Все пак това е марка за първоначално вграждане. Не, че не може да се издънят .. Моят антифриз си стои в казанчето. То какъвто и да сложиш все консуматив ..
Last edited by code; d.m.y г., 22:10.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
Comment